Logboek profielwerkstuk + voorbeeld

Wanneer je een profielwerkstuk maakt gaat het niet alleen om het eindresultaat, het gaat ook om het proces waardoor het eindresultaat ontstaat.

Het is dus belangrijk om precies op te schrijven hoe je hebt gewerkt, wat je hebt gedaan en hoeveel tijd het je heeft gekost om tot dit eindresultaat te komen.

Je begeleider moet in je logboek precies kunnen lezen wat er allemaal gebeurd is. Het is aan jou de taak om het volgende allemaal in je logboek te schrijven:

  • Waarom je een bepaald onderwerp en vraagstelling hebt gekozen en hoe je daartoe bent gekomen.
  • Wat heb je gedaan en hoeveel tijd (SBU’s) heeft het gekost. (in totaal moet je per persoon 80 uur aan het profielwerkstuk besteden, per duo is dit 160 uur)
  • Of je alleen hebt gewerkt of samen met iemand anders
  • Welke problemen ben je tegengekomen en hoe heb je die (geprobeerd) op te lossen.
  • Heb je contact gehad met instellingen of personen en wat heeft dit jou opgeleverd.
  • Alles wat je verder nog kwijt wilt over het maken van jouw profielwerkstuk.
  • Wat je van het werk van elke fase van het profielwerkstuk hebt geleerd.

Jouw Logboek wordt ook beoordeeld

Wanneer je deze punten netjes bijhoud kan je begeleider zien of je goed hebt gewerkt en of je voldoende gedaan hebt. Je begeleider is er echter niet alleen om je te controleren, dankzij jouw logboek kan je begeleider (indien nodig) ook enkele tips geven om je verder te helpen.

Het proces wordt uiteindelijk ook beoordeeld, dit kun je zien op het beoordelingsmodel. Maak dus niet alleen een optelling van het aantal uren dat je hebt gewerkt, maar probeer alles zo uitgebreid mogelijk op te schrijven.

Voorbeeld logboek profielwerkstuk

Een logboek moet overzichtelijk zijn en daarom hebben we hieronder een voorbeeld gemaakt hoe jouw logboek eruit kan komen te zien. Je kunt dit resultaat eenvoudig bereiken met Microsoft Word (invoegen -> Tabel).

Voorbeeld Logboek Profielwerkstuk

One thought on “Logboek profielwerkstuk + voorbeeld

Comments are closed.